Новинки книжкового світу

 

9 червня я провела огляд нових надходжень для дітей молодшого шкільного віку, які щойно надійшли до бібліотеки. Для дітей молодшого шкільного віку я представила декілька видань.


Брильова М. Крихта та її блискавичні мрії. - К. : Видавець Корбуш, 2018. - 80 с.

Маленьке каченя Крихта та її брати Сплюх, Сідень, Вертун, Стрибайло та Нехтя, щоб здійснити Мрію, вирушають у казкову подорож, під час якої їх чекають всілякі дива, цікаві відкриття, нові знайомства.

Казка молодої української письменниці Марії Брильової знайомить маленьких читачів з навколишнім світом, у цікавій формі надає малечі перші знання з географії.


Нордквіст С. Як дідусь шукав капелюха. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2018. - 24 с.

Ви не забули дідуня Петсона і кота Фіндуса? Ще б пак! Їх просто не можна забути! Але ця книжка не про них, а зовсім про іншого дідуся. Того, що ніколи не знімав капелюха з голови.

Та одного ранку той капелюх... зник. Поки дідусь його шукав, пережив і згадав немало цікавого
.
    
Дерманський, Сашко. Чудове Чудовисько. - К. : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2021. - 272 с.

У новій захоплюючій повісті Сашка Дерманського розповідається про незвичайне знайомство дівчинки Соні з чудовиськом Чу. За кілька місяців Чу мусить заробити сім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну жаховиськ. Безліч пригод і небезпек спіткає героїв, але справжня дружба творить справжні дива...
 

Поттер, Беатрікс. Казка про кролика Пітера. - Харків : Фоліо, 2019. - 90 с.

Елен Беатрікс Поттер (1866-1943) - популярна англійська дитяча письменниця й талановита художниця. У її малюнках пухнасті звірятка обзаводилися іменами, модно одягалися, одру­жувалися, мали дітей... Так поступово складався неповторний стиль прекрас­ної художниці. Пізніше Поттер почала писати про своїх вихованців диво­вижні історії.

Її чарівні казки про звірят, милі та добрі, з чудовими малюнками, люблять діти і дорослі у всьому світі, їх перекладено 35 мовами. До цієї книжки увійшли казки про кроликів: «Казка про кролика Пітера», «Казка про кроленя Бенджаміна», «Казка про Кроленят-Вухастиків» та «Історія про злого й нечемного кролика». Вони проілюстровані самою Бе­ат­рікс Поттер.


Мулацці, Паола. Історії про принцес. - Харків : Vivat, 2020. - 144 с.

Майже кожна дівчинка мріє бути принцесою.Прагне цього й маленька Камілла.Однак для досягнення мети вона має повірити у свої сили. А допоможе їй у цьому й надихатиме історіями про чарівних, рішучих і добрих принцес хамелеон Клементіно.

Разом із героями книжки читачі поринуть у магічний світ Неозорого Саду та Королівства Моря, відвідають країну вогнедишних драконів і гомінких зірок. А щоб розважитись і віднайти власні таланти, намалюють портрет і неймовірний замок, розгадають загадки та складуть вірша про найчарівніших принцес на світі - про самих себе. 



Вдовиченко, Галина. 36 і 6 котів-детективів. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 1044 с.

36 і 6 котів повертаються! І тепер у котів-танцюристів з’явився новий талант – до дряпопису. Їхні картини прикрасили стіни господаревої кав’ярні, але ненадовго... Стався злочин. Хто візьметься розслідувати дивне зникнення? Хто розкриє таємницю вісьмох липових дощечок? 36 і 6 котів-детективів беруться до справи…























Коментарі